Info- en gespreksavond inclusief onderwijs

woensdag 31 mei, 19u30-21u30 Bruispunt voor inclusie

GRIP en tspelopdewagen

Inclusief onderwijs

Elk kind heeft recht op onderwijs, kinderen met een handicap evenzeer als een ander. Heel wat ouders kiezen ervoor om hun kind met een handicap te laten aansluiten bij het gewoon onderwijs. Dat is ook logisch: willen we evolueren naar een inclusieve samenleving, dan begint die inclusie best in het onderwijs. Maar zo simpel is dat niet. Vaak ervaren ouders dit als een moeilijke zoektocht. En binnen het onderwijsveld blijft inclusief onderwijs veel vragen oproepen. Toch tonen heel wat goede praktijkvoorbeelden aan dat inclusief onderwijs kan.


Zie ook de minidocu SAMen inclusief onderwijs
Verloop van de avond

We starten met een voorstelling van het Bruispunt voor inclusie en een inleiding over inclusief onderwijs door Patrick Vandelanotte, coördinator van GRIP.

Daarna vertellen Mieke Vriens en Kjartan Heynderick over hoe het met hun kinderen verloopt binnen het inclusief onderwijs. Hun getuigenis zal concreet maken hoe inclusie in de praktijk vorm krijgt.

Na een pauze wordt de werking van Ouders voor Inclusie en het Steunpunt voor Inclusie voorgesteld door Mieke Vriens en Geike Verstraete.

In het laatste deeltje geeft Geike Verstraete van het Steunpunt voor Inclusie een toelichting bij het nieuwe leersteundecreet.


Praktische info en inschrijving

- woensdag 31 mei van 19u30 tot 21u30

- tspelopdewagen, Langestraat 108, Brugge
- inschrijven via info@tspelopdewagen.be
- deelname is gratis

- de locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (met toegankelijk toilet)

- wil je gebruik maken van een tolk VGT? Laat ons dit weten voor 22 mei

Bruispunt voor inclusie
GRIP en tspelopdewagen slaan de handen in elkaar om een Bruispunt voor inclusie op te starten in Brugge.          Voor informatie over GRIP:
In tspelopdewagen worden regelmatig activiteiten opgezet over inclusie.
Op maandag 26 juni organiseren we nog een boekvoorstelling van "Ook wij".