SPELEN


Met onze KOFFIEBAR
en onze SPELLETJESWINKEL willen we mensen laten samenkomen.
Via spel elkaar ontmoeten. Je kan er ter plaatse spelletjes spelen en/of kopen.

KOFFIEBAR

... met geen 'geweune' koffie, maar met een koffie die gezet wordt met veel liefde en met kennis van zaken.


We malen onze koffiebonen zelf, à la minute, bij het bestellen van een koffie. Zo blijven alle aroma's en smaken intens aanwezig in de tas die u 1 minuut later op de tafel geserveerd krijgt. De koffie bonen zijn geselecteerd met oog voor 'fair trade' en hoge kwaliteit. 

Uit deze selectie zijn we terecht gekomen bij een leverancier 'OR Coffee'.

tspelopdewagen gaat met de koffiebonen voor:

Rechtstreekse eerlijke handel.
Wij kiezen een producent die oog heeft voor direct contact met de plantages en die meewerkt aan het ontwikkelen van eerlijke handel met de boeren ter plaatse.

Kwalitatieve roosteren van de kofiiebonen.

Het roosteren van de koffiebonen gebeurt met liefde en met oog voor kwaliteit. De expertise hierin is alleen maar gefocusd om de smaak en aroma's in de koffie bij het drinken te maximaliseren.

Expertise.

Het zetten van koffie gebeurt in verschillende stappen die essentieel zijn om tot een prachtig eindproduct te komen. Iedereen die werkt binnen tspelopdewagen wordt deze technieken aangeleerd..


Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor een ander drankje. Zo hebben wij ook de keuze uit 5 (!) verschillende soorten chocolademelk. Over de middag van een tas soep met een broodje genieten?
Slechts één adres: tspelopdewagen!

SPELLETJESWINKEL

Eén van onze peilers is 'mensen bij elkaar brengen'. Wat kan je beter bedenken dan mensen laten connecteren via fun en plezier? Er is geen beter middel dan een gezelschapsspel.

Wij zijn dan ook zeer trots dat u samen met uw vrienden bij ons kan langskomen om samen een gezelschapsspel te spelen. Of u leert nieuwe mensen kennen met wie u rond de tafel zit en samen een gezelschapsspel kan ontdekken.


Hebt u een zeer tof spel gevonden die u graag wilt spelen bij u thuis? 
Dan kan u dit aanschaffen in onze spelletjeswinkel. Wij hebben meer dan 700 titels.

INCLUSIEVE WERKING


In onze werking hebben we oog voor diversiteit en nemen mensen met een handicap een actieve rol op.

SAMENLEVEN


Vanuit onze visie: 'Gelijke rechten voor iedere persoon (ook met een beperking)', komen wij op voor inclusief werk.


Inclusief samenleven niet over een groep of over bepaalde groepen, maar over mensen met gelijke rechten. tspelopdewagen is dan ook handicap-overstijgend – de vzw richt zich nog verder naar diversiteit en mensenrechten.


Vanuit deze invalshoek werken wij samen met meerdere partners die deze visie ondersteunen en van hieruit de basis leggen binnen hun werking.

CIRCULAIR ONDERNEMEN


Wij streven naar een MINIMALE UITSTOOT en werken samen met partners waarbij circulair ondernemen centraal staat.
Wij hebben educatieve tools die wij uitlenen om kinderen te leren bewust om te gaan met het milieu.
Tevens proberen wij zogoed mogelijk LOKALE economie te ondersteunen.

MINIMALE UITSTOOT

Circulair ondernemen en milieu-bewust-zijn staan op éénzelfde lijn. tspelopdewagen investeert in milieu-bewuste producten zoals zonnepanelen, recycleerbare verpakkingen, materialen met een minimale footprint!
Je kan onze eigen katoenen zakken kopen als meeneem artikel.


Tevens zoeken wij partnerschappen met éénzelfde visie. Binnen deze peiler willen wij tevens een eductatief karakter uitstralen waarbij wij met scholen kunnen samenwerken.

UITLEEN MATERIAAL

Binnen het educatieve luik wil tspelopdewagen investeren in 'milieu-materiaal'. Dit materiaal zou dan ontleend kunnen worden om de natuur in te trekken en 'op onderzoek te gaan'.
Op dit moment zijn een schepnet en herbruikbare bekers ter beschikking.

Tevens kan elke klant ook zaden bekomen van groenten en bloemen. Wij hebben een 'zaden-rek' met vele soorten zakjes met zaden. Na het oogstseizoen krijgen we dan graag wat van jouw zaden terug om verder uit te delen.


Vlaanderen Circulair is hierbij een ondersteunde partner.

LOKALE ECONOMIE

Zorgen voor circulair ondernemen en milieu-bewustzijn kan ook hand in hand gaan met lokaal ondernemen.
Wij hebben een eigen vergaderzaal die we ter beschikking stellen voor omliggende verenigingen. Op deze manier moet niet iedereen zelf investeren, wat een lagere uitstoot betekent.


Tevens zoeken we naar lokale partners waarbij we inzetten op lokale ondersteuning.
Zo krijgt elke partner, elke leverancier een eigen gezicht en een eigen naam. Zo kunnen we samenwerken van mens tot mens, de deur van tspelopdewagen staat immers altijd open.